Vorige fotoVolgende foto
 

Overige naturistenstranden in de buurt

Wist u dat de meeste naaktstranden in Kreta zich aan de zuidkust bevinden?

Welke stranden & hoe ver verwijderd van ons hotel?

… Het Fylakì-strand & enkele naamloze maar interessante strandjes

In de nabijheid van het hotel is er een reeks mooie en rustige stranden: behalve het Fylakì-strand, ons eigen privé-naturistenstrand op nauwelijks 700m van het hotel, dat bovendien een speciaal voorzien en officieel erkend naturistengebied is, zijn er nog enkele kleinere stranden, naamloos, die met de jaren zijn ontdekt en die bereikbaar zijn via een aangename wandeling in de natuur. 

De meeste stranden waar men aan nudisme kan doen, liggen aan de zuidkust van Kreta. Let wel, behalve het Fylakì-strand zijn er GEEN officiële naaktstranden; gelieve hiermee rekening te houden als u naar een bepaald strand gaat om er naakt te zonnebaden.

… Strand van Glykà Nerà

Heel wat stranden kunnen in zekere zin als "lokaal' worden bestempeld. Een van die lokale stranden is dat van Glykà Nerà ("Zoet Water") waar, zoals zijn naam reeds verraadt, zoet water opborrelt als men er gaat graven. Het strand ligt halfweg tussen Loutro en Chora Sfakion. Hoe bereikbaar: vanuit het hotel kunt u de eerste 3km rijden, dan laat u de wagen staan en wandelt u verder gedurende anderhalf uur. Een andere manier om er te geraken is over zee, per bootje. Bovendien organiseren we wekelijks excursies en groepsbezoeken voor onze gasten, naar dit strand.

… Het zandstrand van Orthì Àmos

Orthì Àmos is gedeeltelijk een naaktstrand. Dit zandstrand bevindt zich te Frangokastello, aan de uitloop van een groot dal met zwoel klimaat, 12km van ons hotel (ongeveer 20min met de auto). Het staat bekend om zijn hoge duinen die er zich door de jaren heen  gevormd hebben en voor zijn kristalhelder zeewater. Op het strand zelf waait er een lichte westenwind. Het oostelijke deel van het strand wordt bezocht door naturisten en is gemakkelijk bereikbaar na een 10min wandeling vanuit Frangokastello, of rechtstreeks met de auto die u dan aan de duinen achterlaat.

… Het zandstrand van Agios Ioannis

Agios-Ioannis-strand (Gavdos) - Het Agios-Ioannis-strand bevindt zich aan de noordkust van het eilandje Gavdos en werd in 2007 door Travel Channel uitgeroepen tot het op één na beste strand ter wereld. Het bevindt zich naast een klein dorpje dat nauwelijks tien inwoners telt. Kenmerkend aan dit strand zijn de indrukwekkend grote grotten. Er zijn geen hotels, pensions of andere luxueuze toestanden in de buurt. Er is alleen zee, zand en een prachtig uitzicht op het eiland Kreta.

Elke week organiseren we een dagexcursie voor naturisten, per bootje, naar het eiland Gavdos (de vaart duurt 2,5 tot 3 uren).

… Iets verder gelegen stranden

Paleohora

Een gedeelte van dit grote zandstrand wordt bezocht door naturisten. In oostelijke richting is er ook nog het Anydri-strand.

Sougia

Het verste, oostelijke gedeelte van dit strand krijgt de voorkeur van naturisten.

Aghia Roumeli

Voorbij het klassieke strand, in oostelijke richting en nadat u de Samaria-rivier hebt overgestoken, ligt het strandgedeelte dat door naturisten wordt bezocht.

Aghios Pavlos

Groot en haast verlaten strand op 1 uur wandelen van Agia Roumeli, in oostwaartse richting.

Plakias

Groot strand, gedeeltelijk voor naturisten.

Damnoni, Preveli

Daar zijn watergetijden en dus steeds veranderende situatie.

Oostwaarts is er een groot strand dat loopt tot aan Agios Pavlos (een ander gebied dan het hierboven vermelde Agios Pavlos). Uitgestrekt terrein voor naturisme.

Komòs

Strand ten noorden van Matala. Een van de beste naaktstranden van Kreta. Het Komòs-strand is de habitat van zeeschildpadden. Wees voorzichtig, stoor deze dieren niet.

Lentas

Ook het strand van Lentas biedt vele mogelijkheden om aan naturisme te doen.

Oost-Kreta daarentegen heeft niet veel te bieden voor naturisten.

Ook de noordkust van Kreta is niet echt van belang voor naturisten, op een paar kleine inhammen na.

Grote uitzondering (maar wel ver weg) vormt het strand van Georgioupoli, halfweg tussen Chania en Rethymnon. Het zandstrand strekt er zich uit over 9km. In het oostelijke deel er van kan men aan naturisme doen.

Behalve de hier vernoemde stranden zijn er nog heel wat kleine baaien her en der, waar men op verkenning kan gaan.

Bekijk het fotoalbum op deze site voor meer foto's van ons privé-naaktstrand en de dichtstbijzijnde overige stranden.

Voor naturisme video's van onze naaktstrand en naaktstrand in de buurt, kunt u terecht op onze video sectie.