Vorige fotoVolgende foto
 

Naaktstrand, naturistenzwembad, nudistenhotel of alle drie?

Wij naturisten zijn een vrolijk allegaartje van "vormen en maten" en ik veronderstel dat we ook voor onze vakantie van afwisseling houden. Sommigen geven de voorkeur aan relaxen en zonnen op een naturistenstrand, met heerlijk verse zeelucht. Anderen verkiezen iets dat "gesofisticeerder" is zoals een in de zon schitterend zwembad, en nog anderen zouden voor beide opties kiezen als hen de mogelijkheid werd gegeven. Nou mijn beste naturistenvrienden, ik heb de ideale plek voor ons allen gevonden!

Ik heb al heel wat naturistenvakanties doorgebracht overal ter wereld, maar de beste en meest aangename vakantie was die in het naturistenhotel Vritomartis, op het prachtige eiland Kreta. Het hotel is gelegen op een afgelegen privaat domein, dat toch goed bereikbaar is. Het ligt in de nabijheid van Sfakia aan de zuidkant van Kreta, in een gebied dat bekend staat als een van de mooiste en meest ongerepte streken op het eiland.  Het hotel beschikt niet alleen over een prachtig zwembad maar ook over een eigen naaktstrand.

Er zijn veel soorten naaktstranden: met prachtig wit zand, met kiezel, met rotsen ofwel een of andere combinatie van de drie. Het privéstrand van Vritomartis combineert zand met rotsen.

Het naaktstrand van Vritomartis bevindt zich op 10min aangenaam wandelen van het hotelcomplex, maar er is ook geregeld (gratis) busvervoer voor wie even geen zin heeft in lopen. Ideaal voor mij was er heengaan te voet en terugkomen met de bus.

Ik heb heel wat naaktstranden gedaan in de hele wereld; sommige van die stranden liggen op een zekere afstand om de gewenste privacy te garanderen, maar laten te wensen over aan comfort. Het naaktstrand van Vritomartis daarentegen, is privaat en afgelegen  - maar toch goed bereikbaar zoals ik reeds heb vermeld -  en  beschikt bovendien over alle voorzieningen.

Behalve de strandbedden van Vritomartis, is er ook een heerlijke beachbar met een keuze aan gewone verse salades en warme maaltijden, te combineren met frisdrank, wijn of bier. De service is er zeer goed en de prijzen billijk. Aan het strand zijn er bovendien douches en toiletten voorzien, die overdag regelmatig worden schoongemaakt. Kortom, vergeleken bij heel wat andere naaktstranden is dit strand veel beter van kwaliteit.

Voor allen die graag "au naturel" genieten aan zee, met veel verse zeelucht en een koel briesje dat verfrissing brengt terwijl u de hete - soms zeer hete -  zonnestralen trotseert, kan ik met plezier en onvoorwaardelijk het naaktstrand van Vritomartis aanbevelen.

Voor meer informatie en om meer te vernemen over het beleven van een onvergetelijke naturistenvakantie, kunt u onze website verkennen.