Vorige fotoVolgende foto
 

Durf eens naakt – Naturistenvakantie

Wat zijn uw vakantieplannen dit jaar? Een vakantiehuisje huren in Frankrijk? Villa in Spanje? Camping in Italië? Of een vakantie all inclusive in de Caraïben? Klinkt niet slecht, maar wat dacht u van een meer gedurfde vakantie, een vakantie die misschien bij de meeste mensen een zekere aversie opwekt. We hebben het over nudisme, over een naturistenvakantie.

Ja, u hebt het goed gelezen: nudisme. Een vakantie waarbij de gasten hun tijd vooral besteden aan lekker lui liggen zonnen en aan zwemmen "zonder iets aan". Toch betreft het hier een ernstig voorstel, dus lees verder!

Voor velen is het idee alleen al dat ze daar naakt staan "in al hun glorie", een ware geseling. "Ik zal te kijk staan", "Ik ben niet meer zo jong en knap als vroeger", "Ik ben wat kilootjes aangekomen" zijn enkele van de klassieke reacties die we te horen krijgen bij het voorstel tot een naturistenvakantie. U begrijpt het al: mannen zijn ongerust dat een bepaald deel van hun lichaam zal worden "vergeleken" met dat van anderen, en vrouwen die anders de vraag stellen: "Heb ik een dik kontje in dit badpak?" gaan zich nu afvragen: "Heb ik een dik kontje?" en "Hoe zit het met mijn borsten?".

Geloof me, beste lezers, die schrik is volledig ongegrond! Ja, ik weet het, uiteraard hebt u nog bedenkingen  -  men kan niet zo maar iemand overtuigen in drie tellen -  maar daar is echt geen reden toe. Zij die voor een vakantie "au naturel" kiezen, doen dit enkel en alleen om te worden bevrijd van de beperkingen die de kleding ons oplegt en helemaal niet om hun lichaam te vergelijken met dat van andere vakantiegangers. Hebt u ooit naakt gezwommen in een zwembad of in de zee? Neen? Wel dan kan ik u vertellen dat dit een fantastisch zalige en bevrijdende ervaring is. Of hebt u het ooit geprobeerd in het verleden?… Dan hebt u er toch zo weer zin in?!

Zonnebaden zonder kleren is gewoonweg heerlijk en  - ik herhaal  -   uitermate bevrijdend. En op het einde van jullie vakantie, beste dames, wat merken we? Op de gebruinde huid zijn er geen onesthetische lijnen meer van het badpak, en dat zonder "kunstmatig bruinen" (wat trouwens ongezond is). Zonder kleren is iedereen gelijk. Niemand zal proberen de ander te imponeren met zijn kledij, horloge of juwelen. Uiteraard kan men de privacy krijgen die men vraagt, maar het aangename van een vakantie is nou precies het socialiseren met de andere vakantiegangers, en tijdens een naturistenvakantie is dat niet anders. Zo kan het zijn dat u plots in een gesprek gewikkeld raakt met gasten uit Engeland, Nederland, Duitsland of welk ander land ook! En dat niemand kleren draagt… dat is absoluut geen punt!

We nodigen u dus uit om bij ons te logeren, bij VRITOMARTIS, op het prachtige eiland Kreta. Onze familie runt een klein hotelcomplex voor naturisten. We bieden allerlei comfort en een zeer goede accommodatie, en het personeel en onze gasten zijn al even fantastisch. We bieden geweldige vakanties aan die iedereen zich nog lang zal herinneren.

Bezoek onze website voor meer inlichtingen. We staan te popelen om u te mogen verwelkomen!