Vorige fotoVolgende foto
 

De Perfecte Naturistenvakantie

Wat maakt úw vakantie zo perfect? Dat heeft alles te maken met wat u persoonlijk verstaat onder "relaxen". Sommigen gaan bergen beklimmen, anderen kiezen voor een zeilvakantie, nog anderen volgen een of andere initiatie en ten slotte zijn er de mensen die gewoon lekker willen zonnen. Voor naturisten als ikzelf is het zonnebaden "au naturel" in een prachtige omgeving het summum van een 'Perfecte Naturistenvakantie'.

Het naturistenhotel Vritomartis is volgens mij de meest geschikte plaats voor een perfecte vakantie. Het hotel is gelegen nabij Chora Sfakion (het dorp Sfakia) aan de meest zuidelijke kust van het mooie eiland Kreta, een streek met zowat de meest indrukwekkende kustlijn van het eiland.

De familie Dourountakis [uitgesprokenDoeroentakis] is eigenares van het naturistische hotelcomplex Vritomartis en beheert zelf het hotel. Familieleden hebben elk een functie in de onderneming. Nikos Dourountakis, Algemeen Directeur, licht toe: "Onze familie houdt zich persoonlijk bezig met alle aspecten van Vritomartis en precies daarom is het ons gelukt om een fantastisch vakantieoord te creëren waar onze gasten ontspannen en gelukkig zijn. We hopen zelfs dat onze gasten, met hun verblijf in Vritomartis, zich een beetje familie van ons gaan voelen".

In elk geval is de familie goed bezig want vele gasten blijven opnieuw komen. Dat kan men ook vaststellen bij het inkijken van het gastenboek: heel wat naturisten zijn gek op Vritomartis en komen telkens opnieuw terug. Bovendien komen ze vanuit alle hoeken van de wereld: Engeland, Duitsland, Nederland, Italië, Oostenrijk, Finland, Rusland, Kroatië, de Verenigde Staten, noem maar op. Mijn echtgenote en ik zijn al aan onze vijfde vakantie toe in Vritomartis en telkens we daar terugkeren, voelen we ons thuis, alsof we nooit weg zijn geweest.

De inzet van de familie is een belangrijke factor voor het succes van het hotel. De combinatie van enerzijds die inzet en anderzijds de uitzonderlijke faciliteiten en de "onverbiddelijke" zon, vormt een onklopbare formule. Alle activiteiten - of misschien beter gezegd: alles voor de non-actieven -  spelen zich af rond het mooie zwembad, te midden van een verzorgd grasperk met hoge palmbomen. De hotelgasten kunnen hier heerlijk relaxen op de strandbedden die kosteloos ter beschikking worden gesteld door Vritomartis.

Wat doen de meeste gasten? Ze zoeken een leuk plekje op, lezen een boek, liggen te zonnen, gaan zwemmen… En daarna? Lezen ze weer een boek, liggen te zonnen, gaan zwemmen… Je snapt het al!... Die routine van inactiviteit kan men doorbreken met flaneren langs de poolbar waar u verse warme maaltijden kan krijgen, vergezeld van een koel biertje, vruchtensap of een fris glaasje wijn. En dat is dan meteen ook de grootste uitdaging van de dag: Welk eten zal ik vandaag bestellen?

Wie liever het geluid van de golven hoort, kan op het privéstrand van Vritomartis terecht, op nauwelijks 10min te voet of 2min met het minibusje (van het hotel zelf). Het busje brengt de hotelgasten eveneens tot in het dichtstbijzijnde dorp van de streek, Sfakia, waar genoeg winkels en restaurants zijn die u opwachten en graag bedienen.

Het verblijf in Vritomartis is halfpension en is ondergebracht ofwel in het hoofdgebouw van het hotelcomplex ofwel in de afzonderlijke bungalows die er rond staan. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, wi-fi internet en een minikoelkast.

In een volgend artikel ga ik u meer vertellen, maar intussen kan u al even contact opnemen om te informeren over de beschikbaarheid van de kamers en om alvast uw volgende perfecte vakantie te plannen.