Vorige fotoVolgende foto
 

Onze Hotelkeuken

In Hotel Vritomartis krijgt men onophoudelijk zonneschijn, heerlijk verse lucht en ultieme ontspanning aangeboden. Dat alles is voeding voor geest en ziel, het verfrist en revitaliseert. Maar het lichaam wil ook wel wat, namelijk het dagelijkse "bijtanken".

De chefs in de keuken van Hotel Vritomartis hebben een opleiding genoten in lokale en internationale kookkunst van hoge kwaliteit. Ze gaan er prat op dat ze om het even welk gerecht kunnen klaarmaken, van de eenvoudigste salade tot het meest gastronomische diner.

Kwaliteitsingrediënten vormen de basis van ons menu, en de meeste van die ingrediënten zijn streekproducten. Het merendeel, om precies te zijn, komt zelfs uit onze eigen moestuin, van onze eigen olijfbomen en van de dieren die we verzorgen op ons domein!

We gebruiken de fijnste olijfolie van onze eigen olijfbomen. Voor heel wat groentegerechten en salades wordt er dagelijks geoogst in onze eigen moestuin. De verse kaas is afkomstig van de door ons gekweekte schapen en geiten. Het brood wordt dagelijks geleverd door onze eigen bakkerij in Chora Sfakion, d.i. "ons dorp", op nauwelijks 2km van het hotel. Het vers fruit dat wordt aangebracht, is eveneens uit de streek afkomstig. Het merendeel van de ingrediënten die we gebruiken zijn op en top biologisch. Zo ziet u maar, alleen het beste is goed genoeg voor onze gasten!

De lijst hieronder geeft een idee van wat we dagelijks aan voeding te bieden hebben.

Ontbijtbuffet:

(in het hotelrestaurant)

  • Een ruime keuze aan ontbijtgranen waaronder vers samengestelde muesli, cornflakes, tarwevlokken
  • Vers fruit: sinaasappelen, appels, pompelmoes
  • Eieren: gekookt, gepocheerd, gebakken, geroerd. Alle eieren zijn afkomstig van onze eigen scharrelkippen.
  • Verse yoghurt
  • Olijven, tomaat, komkommer
  • Vers brood: wit brood, roggebrood, olijfbrood, sneetjes brood voor de rooster 
  • Botercroissants, chocoladecroissants
  • Verse witte kaas van de streek: anthotiro (zacht van smaak), mizithra (zout)
  • Verschillende soorten jam, honing
  • Vruchtensappen: pompelmoes, sinaas, appel of perzik
  • Filterkoffie, Nescafé, warme melk, koude melk, reeks theesoorten
  • Bacon, witte bonen, champignons, worst (om uw eigen English Breakfast samen te stellen!)

Avondbuffet:

(op de veranda bij maneschijn, onder de sterrenhemel, met uitzicht op het heelal en de zee!)

  • Een keuze aan vers klaargemaakte gerechten op basis van vlees en vis (van de streek)
  • Een oneindige keuze aan salades, zowel buitenlandse als Griekse en Kretenzische salades
  • Verse olijven
  • Pasta of rijst
  • Verse aardappelen
  • Groenten uit eigen tuin
  • Minstens één vegetarisch gerecht elke avond
  • Een keuze aan nagerechten klaargemaakt door onze chefs in de hotelkeuken

Lunch aan de poolbar:

Ook al hebt u heerlijk ontbeten met al het lekkers van het ontbijtbuffet, toch is het goed mogelijk dat bij het naderen van het middaguur, u honger hebt gekregen van al die zon en verse lucht, terwijl het avondmaal nog even op zich laat wachten. Geen probleem! De uitmuntende taverne aan de poolbar is open van 10u30 tot 19u00, en u kunt er lunchen tussen 12u00 en 15u00.

Hier is een koele overdekte veranda waar u kunt genieten van een glaasje wijn (buitenlandse of streekwijn), uitstekend bier van het vat, een keuze aan frisdranken. Bovendien worden er vers klaargemaakte gerechten opgediend, hetzij een snack hetzij een copieuzere maaltijd.  Hieronder een greep uit wat u kunt bestellen:

  • Pizza en pasta
  • Salades bereid met de meest verse ingrediënten
  • Sandwiches en tosti's

Meer copieuze maaltijden:

  • Verse vis uit de Libische Zee
  • Kretenzische streekgerechten
  • Streekgerechten op basis van vlees
  • Gewone Kretenzische salades
  • Omelet
  • Aardappelen en groenten

In het naturistenhotel Vritomartis zult u geen honger lijden, zoveel is zeker!

Eten aan de beachbar:

In de beachbar is er een keuze aan snacks zoals: salades, pizza, omelet, yoghurt, ijs, en natuurlijk een groot gamma van frisdranken, bier, wijn, koffie en thee.

Dranken…

Of u nu iets wenst te drinken aan de poolbar, in de hotelbar of in de lounge, overal zijn er de frisdranken en alcoholische dranken die men in elk internationaal hotel kan verwachten: champagne, whisky, gin, wodka, rum, brandy, likeur, wijn en uiteraard onze eigen Griekse specialiteiten zoals ouzo (anijsdrank) en raki (brandewijn). Deze opsomming is indicatief want er is natuurlijk nog veel meer te verkrijgen.

Nog een vriendschappelijk goede raad: nooit eerder ouzo of raki gedronken? Dan raden we aan deze alcohol met mate te drinken!