Controleer 
Beschikbaarheid

Mediterrane Keuken

Naturisten houden er van te worden “blootgesteld” aan zon en verse lucht want dat geeft hen een uniek gevoel van vrijheid, relax, rust en kalmte, en werkt ontstressend. Het is een uiterst natuurlijke en gezonde manier van leven. Vaak vullen de naturisten deze levenswijze aan met gezonde voeding. Er is geen beter geschikte plaats voor deze combinatie dan in het Middellandse-Zeegebied.

Groenten

In de mediterrane voeding zijn vooral verse groenten verwerkt. Hotel Vritomartis zet prachtige staaltjes daarvan op het dagelijkse menu. Uiteraard is de mediterrane keuken niet alleen te vinden in naturistenhotels of in hotels Kleding Optioneel. In zowat alle restaurants en hotels in het Middellandse-Zeegebied wordt mediterraan voedsel geserveerd, maar Vritomartis heeft daarenboven uitmuntende chefs, wat de gasten ten zeerste op prijs stellen.

Olijfolie, zelfgemaakte yoghurt & kaas

Groenten zijn het hoofdingrediënt van de gerechten, maar olijfolie is een onontbeerlijk bijkomend ingrediënt, hetzij verwerkt in het recept hetzij als dressing. Ook yoghurt en kaas zitten verwerkt in heel wat recepten en zijn gewoonlijk streekproducten, altijd vers.

Alle mogelijke groenten worden verwerkt in een aantal gerechten, waarvan ze dan het hoofdingrediënt uitmaken. Het lekkerste zijn echter de gevarieerde groenteschotels, waarbij de chef aan elke groente een afzonderlijke smaak geeft in het geheel. Het is goed mogelijk de beste gastronomische ervaringen op te doen in een nietig ogende, kleine eetgelegenheid. Soms is de betere gastronomie te vinden in de meest simpele kleine taverne!

Vleesgerechten

Vlees is minder populair in de mediterrane keuken. Als er vlees op het menu staat, is dat meestal gebraden. Er wordt vooral lamsvlees klaargemaakt maar wees niet bang om ook andere smaken uit te proberen zoals geitenvlees. Houdt u van vlees, dan is dit zeker een aanrader, wie weet vindt u het best lekker. Hiervan proeven is in elk geval een nieuwe uitdaging tijdens de vakantie.

Speciale groenten

U hebt ongetwijfeld al aubergines, tomaten, uien, champignons en artisjokken gegeten, maar hebt u ook al okra of pompoen geproefd? Al die groenten staan op de meeste mediterrane menu’s, alsook een grote keuze aan bladgroenten. De steeds verse groenten kunnen op verschillende manieren worden klaargemaakt: rauw, gegrild, gefrituurd, gebraden, gesauteerd of verwerkt in een of andere bereiding.

Verse vis

Nog een fundamenteel ingrediënt van de mediterrane keuken is de verse vis. Uiteraard, hoe dichter bij de zee, hoe verser de vis op uw bord en hoe groter de keuze. En ja hoor, Hotel Vritomartis ligt vlak bij de vissershaven van Sfakia en dus vindt u ook bij ons regelmatig gerechten op basis van verse vis.

De mediterrane keuken maakt gebruik van een grote variatie aan verse, fijne ingrediënten. Kenmerkend zijn de vele vormen die de gerechten kunnen aannemen, de fantasie die wordt aangewend bij het gebruik van ingrediënten, de ontelbare eigen streekgerechten en de overvloed aan aromatische kruiden.

De gasten van het naturistenhotel Vritomartis kunnen de mediterrane keuken ten volle beleven, welke keuken bovendien haar steentje bijdraagt tot de relaxte en ontstressende sfeer in dit fantastische naturistenhotel.