Vorige fotoVolgende foto
 

De wording van ons Hotel en onze Visie

Het is verrassend maar wist u dat…

Er slechts één naturistenhotel was in heel Kreta tot het einde van de jaren tachtig.

De geschiedenis van ons wel heel bijzonder naturistenhotel is, zoals u al kon vermoeden, best interessant. Hier heersen de ideale omstandigheden voor het runnen van een vakantieoord voor naturisten (kleding optioneel), d.i. een ongerepte kustlijn met nog niet ontdekte inhammen, rust en kalmte die we ijverig handhaven, en uiteraard de onophoudelijke zonneschijn. Toch was er tot einde jaren tachtig slechts één naturistenhotel in heel Kreta.

In het begin was ons hotel niet voor naturisten bestemd

Het hotel is opgericht in 1989 door de Kretenzische familie Dourountakis, die vele jaren ervaring heeft in het leveren van kwaliteitsservice, ook op het vlak van voeding en logement. Oorspronkelijk was Vritomartis geen naturistenhotel maar wel een "klassiek" hotel dat in voeding en logement voorzag voor liefhebbers van een zonnige vakantie in een rustige en comfortabele omgeving.

Een hotelgast bracht ons op het idee

Het tweede jaar dat het hotel functioneerde, gooide een hotelgast en tevens overtuigde naturist het idee op tafel om Vritomartis om te vormen tot een prachtig hotel uitsluitend voor naturisten. Deze uitdaging werd door de familie ernstig genomen. Na heel wat planning, onderzoek en discussie (en vooral veel introspectie), werd de beslissing uiteindelijk genomen in 1992 en het hotel werd een vakantieoord voor naturisten (kleding optioneel). De rest van het verhaal kent u, het is een historie waarop de Familie Dourountakis terecht trots mag zijn.

Onze visie hebben we inmiddels verwezenlijkt want de gasten zijn onze vrienden.

De visie van de Vritomartis-groep was van bij het begin om zich tot de gasten in het naturistenhotel te gedragen als zijn het vrienden van de familie, hen warme en gulle gastvrijheid te bieden en tevens een uitstekende service.

Hoger doel was er op toe te zien dat de gasten in alle vrijheid kunnen genieten in het naturistische vakantieoord en zich er thuis voelen.

Onze Visie is thans een voldongen feit, en met succes. Een van de beste en meest objectieve bewijzen van dat succes is het Gastenboek met de beoordelingen van onze gasten. De commentaar is niet alleen positief en gunstig maar bovendien geschreven door gasten die elk jaar opnieuw terugkomen naar het familiale naturistenhotel (volledig gerund door één familie) en die zichzelf terecht als vrienden van de familie beschouwen.